Gränsen mellan nyheter och skvaller, nån som vet?

Gick precis in på aftonbladet.se för att uppdatera mig lite om vad som har hänt i världen. Den första artikeln handlar om ett dubbelmord i oscarsbelönade skådespelerskan Jennifer Hudsons hus, följt av "Sarah Palins stylist tjänar 85 000 mer än McCains utrikespolitiske rådviare" och det senaste inom Idol 2008. SEN, ungefär halvvägs ner på sidan, kommer nyheterna om finanskrisen, Caroline-fallet och andra VIKTIGA nyheter. Vad fan bryr jag mig om hur mycket en amerikansk politiker lägger på sin stylist? Visst, det är ju verkligen skit att en sån stor summa pengar läggs på något så meningslöst och ytligt när de kan användas till så många andra bättre syften. Men är det verkligen det mest intressanta att skriva om inom den amerikanska politiken undrar jag? Och vad händer i Colombia? Mellanöstern? Hur har finankrisen drabbat Afrika?
Jag blir så sur, nu orkar jag inte ens kolla på någon annan hemsida. Jävla aftonbladet, "Sveriges nyhetsportal".

Hej, hur mår du?

Jag har lite svårt för att beskriva hur dagen var, för den var rejält upp och ner humörmässigt.
Jag tänker mycket när jag är här, på olika saker. Roliga och tråkiga, svåra och lätta saker. Jag tänker mycket på framtiden och om förhållanden, jag tänker på min familj och pengar. Jag tänker på mina vänner. På ungefär en och en halv månad har jag träffat 2 av alla vänner jag har. Den ena vet ni redan (eller kan lätt ta reda på om ni scrollar ner ett par decimeter) och den andre är otippat nog Karles som slog till med en skräll och bjöd mig på kaffe på t-centralen i söndags. Det var mycket trevligt, att se och få prata med ett bekant ansikte. Jag vill tacka, för det gjorde min tillvaro lite mindre ensam för en stund.
Annars har jag inte snackat med ens hälften av alla mina vänner. Min telefon ringer inte. Nästan inte. Det känns förjävligt att bli bortvald, liksom rankad, och ratad för annat folk som uppskattas mer av de personer jag bryr mig mest om. Det har ännu inte hänt, but I feel it coming.
Jag trodde det fanns fler folk som brydde sig om mig, som ville ha kontakt med mig, som skulle leda till en fortsatt vänskap. För inte ens ett halvår sen var jag omringad av folk, vart jag än befann mig fanns det folk som gärna tog emot min vänskap och mitt sällskap med öppna armar. Folk som ringde varje helg för de ville umgås. Skickade sms. Vad hände? Är det för att jag flyttade till Stockholm? Tror folk att jag inte saknar dem bara för att jag har åkt iväg? Tror ni inte att jag blir lika glad av ett "Hej, läget?" bara för att jag för tillfället bor en längre bit ifrån er? Saknar varenda (aa nu ska vi kanske inte ta i alltför mycket) människa som fanns i min vardag för något som känns för en evighet sen, men i själva verket bara rör sig om ett par månader. Min telefon ringer inte. Nästan inte. För det finns ett par undantag, ni vet vilka ni är. Och jag uppskattar och bryr mig om er mer än ni kan ana. Truly.

För att ge er njutning så lägger jag upp en bild på Tyler Durden.
Enjoy, I know I will!

Du behöver bara dra ETT strå till stacken

Den här helgen har varit ganska trist. Jag har saknat mina vänner något oerhört och jag har nästan slagits omkull av djupa tankar om framtiden och meningen med livet. Vad ska det bli av mig? Vad kan jag tillföra världen? Vad ska man prioritera i livet? Vad ska man kämpa för? Det finns miljontals frågor man vill ha svar på. Vad betyder mest i ditt liv? Ditt liv. Ditt liv.
Ditt liv är inte ensamt om att finnas. Visst vill de flesta att man själv ska må bra, och det ska man ju också vilja. Men genom enbart själviskt tänkande drabbas även ditt liv negativt. Jag tror på solidaritet. Jag tror på att varje människa behöver dra sitt strå till stacken för att få jobbet utfört, för att rädda vår planet och göra den till en bättre plats att leva på. Jag tror inte att folk som skiter blankt i problem som ändå binder samman hela mänskligheten kan "åka med på ett bananskal" till en bättre värld som andra, kämpande människor skapat. Tänk om alla människor kunde dra ett strå till stacken. Ett enda strå. Visst, det låter hur obetydligt som helst, ETT strå, det är ju ingenting. Mitt strå kunde vara att använda ett annat slag av lampor, eller stänga av vattnet när jag schamponerar håret under en duschning. Jag kan hålla med om att bara för att jag stänger av vattnet då jag inte använder det så innebär det inte att uppvärmningen av jordklotet stoppas. Ett strå bygger inte en stack. Men tänk om varje myra på hela jorden bar ett strå till samma stack, hur stor hade inte den blivit då? Föreställ dig skillnaden mellan stacken som några enskilda myror byggde åt sig själva, och den som alla genom samarbete (och dessutom med mindre jobb per myra) byggde. Tillsammans kan vi vinna kampen mot klimatförändringar (påverkade av oss människor), för visst är det en kamp att vi ska få behålla vår planet i ett så bra skick som möjligt?
Att kämpa innebär inte att man är tvungen att donera en massa pengar, utan det räcker med endast små förändringar i våra vardagliga liv. Inte låta vatten rinna i onödan, släcka lampor i rum du inte är i. Sortera sopor, och cykla istället för att ta bilen till kompisen som bor 3 km bort. Du kan även skriva under klimatmanifestet på vattenfalls hemsida. Det handlar bara om en signatur, och även om det bara är en signatur så betyder den allt. Varenda namnteckning räknas och är viktig.



(använd länk om bannern inte fungerar eller om du vill läsa mer: http://www.vattenfall.se/klimatsignatur/)

Bye Bye Baby

Igår åkte min favorit hem till lilla Falkenberg igen. Efter 3 långa och underbara dagar dröjde bara härliga minnen och en gigantisk sömnskuld kvar hos mig. Tidigt på torsdag morgon tog vi tåget till T-centralen, jag var tvungen att följa med, för om man kommer från en liten knattestad som Falkenberg så finns det no way att på egen hand byta tåg själv tydligen. Inte om man har kasst lokalsinne iaf. MEN gladeligen hängde jag på, och så hade vi vår sista måltid (frukost) på McDonald's på stationen. Jobbig var dagen, efter ett tråkigt goodbye följt av slaveri på jobbet och en kass mage. Dock kändes det inte förödande att skiljas åt, för det var inte "hejdå" för alltid, utan snarare ett "ses snart igen".
Idag var en kalasdag. Åkte till jobbet vid 12 tiden, jobbade lite för att sedan dissa det för en fika i kafferummet med personalen. Det var inte mycket jag hann jobba när jag vid halv fyratiden åkte hem för att klippa mig hos frisören som var hemma hos oss. Nu har jag fräscht hår igen, eller aff.. snart! Vi planerade en väl behövd färgning också. En lugg flyttade iallafall in i mitt ansikte idag, vilken än så länge känns bra. Ska ta en bild imorgon och se om jag fortfarande håller med då!
Nemen nej, nu ska jag gå och krypa ner brevid min lillebror som valde att sova i sin loftsäng inatt.

Prisa Lord för lyckospridande sms och chokladfylld post!

SatsarN

Idag känner jag mig i form! Var och spinnade på SATS till frukost, för allra första gången. Folk har skrämt mig att det är så outhärdligt att spinna så att jag kommer vara död efteråt, och att tiden går plågsamt långsamt. MEN, min åsikt blev att det var otroligt rolig träning. Stundtals jobbigt, men effektivt! Jag har tidigare varit ganska skeptisk mot de här dyra motionscenter och tyckt att de inte är värda pengarna. Vilket jag eventuellt tycker lite fortfarande, fast jag var extremt nöjd med personal och lokaler så jag vill inte klaga. Dessutom så kan det (förhoppningsvis) bli gratis för mig, om min far går med på att köpa månadskort där för företaget. NAE, riktigt fresh kände man sig efter hårt träningspass, stretch, bastu och dusch och jag vill rekommendera åtminstonde ett provbesök på SATS.
Igår var jag på ett evenemang som kallas "olohuone", det finska ordet för vardagsrum. Det var rätt okej, det var kul att få träffa folk som är det närmaste jag kan komma "nya vänner" här just nu. Min baslärare, eller vad jag nu ska kalla honom, var där och spelade piano och trummor denhär gången. Det gick ju inte att få annat än rysningar när han satt vid tangenterna. Han hade hittat ett band till mig, sa han. På onsdagar i Bredäng. Jag har dock av någon anledning en negativ känsla mot det här projektet, baserat på vad han berättade om bandet, men jag känner att jag ändå vill gå och kolla in vad det är för något. Jag vill helst skapa mina egna uppfattningar om saker och ting. Det samma gäller till exempelt platser och mat. Jag kan ju inte riktigt lita på att just jag tycker att en plats är vacker eller att någon maträtt är god bara genom att någon annan tycker det. Smaken är ju som, you know.
GLAD NYHET. Herr Bolling kommer imorgon med morgontåget ända från Falkenberg till Stockholm city för att spendera 3 förväntansfulla och förhoppningsvis sagolika dagar med mig. Jag är helt exalterad över att få träffa honom igen, för visst har han varit hemskt saknad under dessa 4 veckor som jag har varit här!



My baby takes the morningtrain...

"Surt" sa jag, jag sa "surt"

Idag har varit en för jävla dålig dag alltså. Vacker, men man har inte kunnat njuta av den. Har haft en helt konstig feeling, och varit allmänt emotionell hela dagen. Jag vete fan va det beror på riktigt ens. Började till och med att lipa åt reklamen till "bröllpsform", hahaha!
Men det händer ibland, man hänger upp sig på något som gör en ledsen och sen glömmer bort det, och därefter blir man skitless på varje liten sak som går emot en. Ibland undrar jag om jag kommer kunna vara lycklig någonstans. Idag kanske bara är ännu en sån dag, imorgon är säkert en bättre dag och ibland undrar jag seriöst om jag inte är lite halvt schizofren.
Nu följer ett inlägg på engelska så att mina utlänska vänner också kan förstå vad som pågår i mitt liv.

ps. förövrigt så käkade jag äckligt goda kycklingvingar till middag!

Dricker varm choklad efter en slitig dag på jobbet, sällskapad av K. Alv

Dricker varm choklad efter en slitig dag på jobbet, sällskapad av K. Alv

Kolla! Blogg!

Håll koll på min blogg med bloggkoll bah!

Följ min blogg med bloggkoll

Gratis är Gott

Just nu sitter jag och funderar över min ekonomi medans jag lite halvt tröstäter en 100 grams schweizernöt som mamma skickade i posten under veckan. Jag bor och jobbar hos min far nu, och sparar pengar till en resa till Spanien eller Sydamerika i vår. Jag vill vara borta en längre tid, och jag vill ha pengar över till andra saker, som festivaler och eventuell högskola. Därför har jag insett att jag inte kan spendera pengar på kläder och mangaböcker som jag så länge har drömt om. Jag tror jag gör ett undantag när det gäller mangaböckerna, har länge velat börja min "The Tarot Café" samling på engelska. Har en bok på finska hemma, och den är helt underbar. Så vältecknad och fylld med berättelser som berör.
Min slösaktiga sida när det kommer till kläder kommer dock få lida iallafall ett tag till, vilket faktiskt är lite jobbigt. När jag har byggt upp ett köpförbud så kan jag knappt gå in i en affär utan att hitta något som jag gillar, och kommer oftast ut ur butiken med en påse i handen. Men nu tror jag att jag kan ha hittat en bra och extremt ekonomisk lösning! Jag blev medlem på en hemsida där man samlar poäng, och när man har samlat ett visst antal, så kan man byta ut dessa mot presentkort på H&M (som är den affär jag handlar mest på om man bortser från junkyard.se).
Värt att bli medlem! Det kostar inget men man får gratis kläder. Det är helt upp till den enskilde individen och man förlorar inget på det

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=26348

Använd länk om du också vill registrera dig




Kisskryckor

Just nu är jag hemma på lunchrast. The funniest thing hände på jobbet på förmiddagen, eller egentligen är det väl inte så roligt.. eller jo, det är det faktiskt. Jag moppar som bäst i en korridor när jag ser två sjuksköterskor (sjukgymnaster eller vad de är) viska och fnissa vid sköljrummet, så jag går dit och vill ta del av det roliga. Det visar sig att den lilla gumman i sal 7 inte hade hunnit till toaletten för att göra nummer ett, så allt hade kommit på golvet. Eller aa, inte allt. Hon hade även lyckats kissa på rumskompisens kryckor!
   Som tur var behövde inte jag torka upp det, utan kunde moppa rummet som vanligt.

Färgglada löv och grått regn

De sista tre veckorna  i september var otroliga. Helt vackra med solsken och en natur som gud tappat sina målarburkar på. Idag är det den första oktober, och regnet har öst ner hela dagen. Men det hör väl till antar jag, hör till hösten.
   Pratade med Micke innan, det ser ut som om att mötet/lektionen blir av på fredag. Jag ska bli satt på prov känns det som, han ska se vad jag kan. Måste erkänna att jag är nervös. Känns som om att jag kommer ställas framför en dömande jury, och jag är sämst på att improvisera.
   På tal om jury så tittade jag på idol ikväll. Jag har aldrig brytt mig så särskilt mycket om det, men det är kul att titta nu när det för första gången är riktigt bra artister. Det är svårt att veta vem man ska heja på för det finns så många bra, men jag vet att fel person åkte ut idag. Gillade hennes röst, stil och person. Det blev knasigt, hon skulle varit kvar.



Dessutom är hennes hår otroligt fint. Precis som Ariels, Den lilla sjöjungfruns.

RSS 2.0