Paktande

Sista veckan i Hultsfred nu, det ska bli så otroligt nice att flytta. Nya miljöer, människor och möjligheter.
Förra veckan kollade jag och min kompanjon in vår nya stad och kom snabbt överens om att göra en pakt för att på bästa möjliga vis ta till vara på det Kalmar har att erbjuda. För att förgylla vår tid samt försöka växa som människor ingick vi en pakt som går ut på att båda måste ta initiativ till minst en dejt tillsammans med en okänd person varje termin i Kalmar. Detta blir intressant då dating är ett rätt främmande fenomen både för oss och rent allmänt i Sverige. Har jag någonsin tagit en fika på tu man hand med någon jag inte tidigare skapat bekantskap med?

Den längsta resan

Förra veckan hade jag min första lektion i Kalmar, opponering av B-uppsats. Helt okej. Sedan tog jag farväl av några vänner i trean som nu åker iväg på praktik för att sedan avsluta denna utbildning. Det var vemodigare än väntat.
Jag tror dock inte på farväl, man håller kontakten med de man vill ha i sitt liv, och av min erfarenhet så är oddsen rätt stor att man alltid kommer att stöta på varann någon gång, någonstans. Om det är en slump eller ödet orkar jag inte filosofera i nu.

För att slå ihjäl den sista tiden här i Hultsfred har jag laddat ner antagligen världens bästa peka- & klickaspel, The Longest Journey, för andra gången i mitt liv. Sjukt bra story och totalt beroendeframkallande. Har du lite tid över så rekommenderar jag att ladda ner denna verklighetsflykt HÄR.

Kolla in trailern nedan om övertalning behövs eller om du vill tagga medan spelet installeras.



Förresten, vissa samtal och promenader från punkt A till punkt B kan vara rätt sega att titta på. Då snabbspolar man på Esc. Have fun, I know I will!

Hurtful

Konstigaste början på slutet av min tid i Hultsfred. Kom hit i fredagskväll med bilen och gick ganska omedelbart iväg på festligheter på Barrvägen 7B. Vi var dock inte många som festade och kvällen slutade med filmen "Into the wild" (soundtracket är så sinnessjukt bra, älskar Eddie Vedder) och sömn.

Lördagen var knäpp, oanalyserbar. Sen somnade jag på soffan vid 18tiden och vaknade upp vid midnatt för att nu sitta uppe med ett uppochnervänt dygn som för längesen borde varit tillbakavänt.

I bilen på väg till Hultsfred i fredags rattade jag vid ett tillfälle in p3 live och där smällde tonerna av Erik Hassles "Hurtful" till mig på något obehagligt behagligt sätt. Varför har jag en sån intim känsla till den låten helt plötsligt? Jag har försökt analysera och diagnostera detta, men det har endast resulterat i spekulationer. Har jag festat med någon särskild på sistone och lyssnat på denna låten? Vem är han isf? Eller är det så att jag associerar just denna låt med en person för hans och Erik Hassles slående likhet? Det är uppenbart att dessa tankar leder till en viss person, däremot är det inte så uppenbart varför. Jag känner honom inte men han är en riktigt fin person. Och ganska otippad. Men ändå inte. Eller?

Hoppas det är en fas, för det går inte ihop. Fast ändå ringer ett citat jag snappat upp någonstans kontinuerligt i mitt huvud. "Om man känner en attraktion så är den ofta ömsesidig".


RSS 2.0