Winter Winds

Tillbaka i Hultsfred från Falkenberg. Bär fortfarande lite tyngd men allt är mycket bättre idag.
Mumford & Sons – Little Lion Man

Hade slumber party igår hos Gustav. Vi åt chips med dipp och kollade på Kenny VS Spenny, vilket är ett helt fantastiskt program! Gustav överlät sina skivor med 3 säsonger till mig. Han är en fin vän.

Imorse kl 05 körde vi genom kylan till Halmstad där G skulle jobba och jag skulle ta 05:51-tåget mot Nässjö och Hultsfred.

Väl framme möttes jag av nästan en meter högt snötäcke och en tjockt brunt kuvert från min mor innehållandes en chokladkalender, en chokladkaka, skrattande-ko-ostar, pepparmedwurst, mandelflarn, russin, kalle anka-tidningar och ett brev med 300 riksdaler i. Like.

Nu ska jag samla motivation och tentaplugga en timma.

(Ps. Glöm inte att lyssna på alla låtar jag länkar. De är bra jag svär!)


In these polaroid pictures

Varför är det så svårt att få alla livets pusselbitar att passa?
City and Colour – Love Don't Live Here Anymore - The Myspace Transmissions

Aldrig är allt överens, alltid är det något som förhindrar en själslig fullständighet. När omgivningen väl rör sig parallellt med ens förväntade fortskridning så är det en själv som är roten till sin egna ångest.

När allt börjar röra sig upp och fram så är det jag som sätter käppar i hjulen för mig själv. En oändlig cirkel. Hur ska man kunna hålla skenet uppe och skydda sig själv när mörkret tränger en från alla håll och kanter? För att skydda sig mot ondskan kan man beté sig dåligt själv, jag vet jag har provat. Men att skydda sig själv genom att skada andra lämnar de djupaste av alla sår. Man blir själv en sådan som man redan föraktar.

Är det så livet ser ut? Kommer det verkligen vara en oändlig kamp om att förgäves försöka behålla alla bitarna på plats? Kommer man någonsin få njuta, känna tillfredställelsen av att pusslet är komplett, helt?

Jag är i ett ytterst förvirrat stadium i mitt liv just nu och jag har svårt att finna skärpan. Jag försöker ta kort, se saker klart och tydligt, men det enda som blinkar till på min lins är suddiga och osammanhängande fragment av objekt som jag inte vet vart jag ska placera.

The Walk - Studio Diary

Mina goda vänner i Falkenbergsbandet The Walk gick in i studion igår, den här gången för att spela in en 4spårig EP. Här kommer ett klipp från dag 1 (som var igår) i Kinna där inspelningen sker. ENJOY.



Colorblind

Det var en sån dag igår. En sån dag där värdefullheten skriker med sin frånvaro.
Counting Crows – Colorblind

Jag vaknade upp hemma hos Max och Björn vid lunchtid efter en kvälls festande där jag bestämt mig för att ta det lugnt. Visst tog jag det lugnare än vanligt, men den NHL och frågesportsfyllda gryningen tog hårt på krafterna och gjorde den kommande dagen totalt värdelös. Dagen spenderades i soffan med hamburgare och äppelpaj. Vid 19-tiden somnade jag i mitten av Harry Potter och De Vises Sten, och jag gick och la mig vid 21 för att sova. Lyckades somna trots grannens höga festdunk. Sov en 12 timmar lång drömrik sömn.

Idag är en tyst dag. Verkligheten är tyst. Lägenheten, internet och naturen är folktom. Inte för att jag har varit utomhus idag, men jag kan beskåda världen från mitt fönster.

Pull me out from inside.




Óhræsisstrákur

Jag är inne i en Sigur Rós period.

Det är ett helt makalöst fantastiskt band, vill jag säga till alla er som inte redan visste. Det isländska bandets musik lockar in en i en dynamisk och musikalisk drömvärld, och att man inte förstår vad de sjunger är helt obetydligt. Är du inte familjär med bandet så föreslår jag att du kör en Spotifyare på det. Här får du en länk, latmask: Sigur Ros – Með suð í eyrum við spilum endalaust. Om jag sköter mig i helgen ska jag belöna mig själv med att beställa minst två av deras plattor på CDON.com.

Det snöade idag. Det betyder att det är vinter, och i vinter skulle vi Hultsfreds-MEMare (Music & Event Managementare) flytta till Kalmar. Fick ett erbjudande på ett studentrum med kokvrå för ca 3500:- i månaden idag. Jag är kluven för jag vill ha något bättre, men vill inte köpa möbler och är rädd för att det går så långt att jag måste ta ett panikartat "det som finns". Nu ska jag lista positiva och negativa egenskaper med boendet (jämfört med både egen lägenhet och sämre studentrum), mest till mig själv. Orkar du inte läsa så skippar du det helt enkelt, jag blir inte arg (honest). God natt till dig.

Positivt:
-Egen Toa & Dusch
-Möjlighet att förvara och laga mat på rummet
-Möbler (behöver ej köpa nya eller rodda runt dem genom hela Sverige)
-Nära till skolan
-Närmare till stan
-NÄRA HEM FRÅN KROGEN
-NÄRA TILL BAKISMAT
-Studenter i samma korridor = gemenskap
-Ppl jag känner i samma korridor/byggnad

Negativt:
-Inget riktigt kök (ingen ugn eller ordentlig frys bla)
-Litet (fast jag har typ inga saker)
-Kommer låta när jag inte vill att det ska låta (fast hur ofta händer det?)
-Inte eget (men jag kommer inte bo där länge)
-Det finns bättre
-Inflyttning 1 februari 2011
-Långt ifrån Fanny



Hmm.. Hade ju vart gött att slippa bostadsångesten.

Nu ska jag läsa, så god afton på er gott folk!

Ps. RÄTTELSE: I förra inlägget skrev jag att jag bara sett HelloandSo i Falkenberg. Jag ljög, har sett dem på Harry B James i Stockholm en gång också. Så, då var det uppklarat med.


Skatepunk och galenskap

När man inte kan åka till Falkenberg så får man ta Falkenberg till sig.

I helgen var nämligen toppengänget Petter, Yatta, Andu och Rojder hemma hos mig i Hultsfred en sväng för att äga och spela på Metropol. Det var utomordentligt lyckat och jag är sjukt nöjd med att bokningen av dessa idioter funkade så bra här i Smålands djupa skogar (och inte bara i FBG som är det enda stället jag sett dem spela). En lyckad kväll slutade med ölvaskning, staffett inne på puben (Jag och Petter vann mot Fanny och Jacob), Anna nass och mycket annan galenskap. Kolla in bandet, HelloandSo, om du gillar röj.

Idag är jag mest frustrerad. Tänkte dricka glögg och kolla på Harry Potter och Halvblodsprincen med två vänner vid namn Max Fail och Sidebjörn. TYDLIGEN tycker Swedbank att det är skoj att hålla på att feppla så mitt kort fungerar inte i hela Hultsfred, och kan alltså inte köpa glögg eller andra viktiga tillbehör. Ska gå tillbaka till byteshandel. En halv flaska hostmedicin mot ett paket russin och mandel? Någon?

Nu ska jag ta och svara på ett fenomenalt brev (Ja precis! Skrivet på papper med penna!) som min käre syster skickade till mig förra veckan.

Adiós och trevlig vinter!

RSS 2.0