Åt helvete med julen

Min julkänsla jagades bort. Det är nog för sent att hinna få tillbaka den till imorgon

Note to self

"Du vet när man går och lägger sig, det blir ju aldrig helt tyst utan det låter alltid i öronen, det finns alltid något där. Men efter olyckan, när allt var över och allt hade stannat.. jag har aldrig upplevt en sådan tystnad"

Nu var det jul..

.. här i vårt hus

Dvs min blogg.
Ja se det snöar va!
Är tillbaka i Falkenberg nu för att fira jul.
Dom gör kaoz med mig. Men imorgon blir nog en bra dag, ska ha adventsmys med syster medflera.
I'm still waiting for the snow to fall, it doesn't even feel like christmas at all

Gorillaz Advent Calendar

Gillar man Gorillaz såsom jag så kan det vara värt att veta att de har en julkalender som är lite halvhäftig. Det har viskats om att de kommer att släppa videon till en exklusiv singel på julafton där, och hela albumet kommer gå att laddas ner gratis på juldagen. Albumet görs/har gjorts under deras turné och om jag inte minns fel så nämndes det något om att den var skriven på en iPad.



Kom direkt till kalendern genom att klicka HÄR. Var god.

Dagens random

Alla borde ta tillfället i akt och bete sig emot samhällets (och sina egna) normer samt kulturella mönster då och då.

Idag överraskade jag mig själv med att bjuda in en dörrknackande kille från Prag som ville sälja sina målningar för att få studiepengar. Första reaktionen när en försäljare tar kontakt med en på ett personligt plan är oftast att ta avstånd. Ordet "nej" ligger färdig på tungan för att användas. Men idag var jag lätt road av tanken att bjuda in denna främling för att visa sina teckningar. Vi småpratade lite smått om studier och andra vardagliga fenomen, och denna mellanmänskliga 10-minuters-interaktion slutade med att jag faktiskt köpte en fin blyertsteckning med två bedjande händer.

Detta är en uppmaning till alla att ge människor en chans. Nu kanske man inte ska gå med på att lyssna på världens alla försäljare, utan man märker ganska snabbt vad människan är för en typ. I detta fall märkte jag genast att Daniel, vilket var hans namn, var en ärlig och osliskig människa som tagit en väns råd att försöka sälja sina fina bilder.

Detta var alltså dagens goda gärning, inte bara till honom utan medvetet och undermedvetet även till mig. Det medvetna var tavlan som jag köpte till mig själv, det undermedvetna var den livsglädje jag fick av att bryta mitt vardagliga mönster här i Hultsfred. Att han kom hit blev som en påminnelse om att livet är oförutsägbart och fullt av överraskningar. I både små som stora skalor.

Tack.

Det känns som en konspiration..

.. att se två av sina ex interagera på facebook.

Jag måste ändå säga att det känns lite skruvat att två människor som båda varit viktiga i mitt liv och tidigare vägrat ens kolla på varandra nu har en bättre relation till varann än vad de har till mig. Det suger att, även om saker och ting slutat (relativt) väl mellan oss i båda fallen, känna sig lämnad utanför endast observerandes när ni två kan ha en mer ärlig relation till varann när jag förr varit så nära. Nu är jag mil bort, inte bara bokstavligt talat. Så orättvist långt borta. Är det verkligen ett pris som måste betalas när man ingår och utgår ett förhållande? Jag ska aldrig mer bli tillsammans med någon om det innebär att en underbar vänskap går förlorad.

Buffalo Soldier

Kyckling på fredag, det enda jag vill ha.

Fast det bli la inge me det. Istället blir det (typ) vår sista fest i Hultsfred innan vi drar oss ner till Kalmar för att fortsätta våra studier efter jul. Själva fiaskot är väl ändå att de flesta i min klass redan har stuckit så vi blir inte många, utan festen kommer mestadels bestå av nya ettor. Inge fel med det, men det är lite trist att splittras såhär plötsligt.

Hursomhelst, det vankas maskerad och vi alla festdeltagare har fått roller tilldelade från festfixarna. Jag har fått äran att vara den helt och hållet exeptionella skådespelerskan Helena Bonham Carter, min favorit. Hennes roll har jag valt själv, och jag kan läcka till er bara att jag tänker vara Bellatrix Lestrange från Harry Potter. Inatt har jag sovit med hela huvudet fullt med flätor för att få bukt med mitt raka hår. Känner mig som en rastafari.

Jag älskhatar Bellatrix. Hatar henne av hela mitt hjärta i boken, därför tyckte jag att det var väldigt orättvist att det var just Bonham Carter som tillsattes till hennes roll i filmen. Hon är ju så cool. Så vad ska man göra, hade antagligen inte gått att hitta någon bättre, jag får fortsätta med denna emotionellt skruvade relation till henne.

Ha en riktigt awesome fredag alla ni!


Vill du va sexy i jul? Det vill jag.

Halluu!



www.patriciaaxelsson.blogg.se kan man varje dag fram till julafton vara med i utlottningen av många fina presenter i hennes adventskalender. I dagens lucka är det ett nattlinne från Toplady i storlek one size.


Kör hårt!

Love is all around.. eller?

Julen är en högtid för älskande människor.

Det närmar sig. Bara en och en halv vecka kvar att slå ihjäl här i Smålands djupa och ack så mörka skogar. Förhoppningsvis är det denna tids- och kraftskrävande B-uppsats vi sysslar med nu som kommer att slå ihjäl tiden, fast det finns en stor risk att den slår ihjäl mig, om inte jag dödar den först. Jonna vs B-uppsats, to be continued..

Igår firades Finlands självständighetsdag med glögg och tjejigt filmmys. Vi tittade på Love Actually, faktiskt en helt okej cheesy julfilm. Den är behaglig och lätt, men lämnar en djup längtan efter sin andra hälft efteråt. Jobbigaste scenariot är när man inte ens har en smula förhoppning till julromans, men jag klagar inte så mycket ändå. Jag har min familj. Familjer.

Filmen fick mig dock att tänka tillbaka till en särskild person i mitt förflutna. Det är skumt hur man.. eller tja, jag.. lyckas bevara alla bra minnen och associationer till denna person. Eller så kanske det beror på att jag bara haft en enda djup kärleksrelation under julen så jag inte har något att jämföra med. Jag gillar det dock, att minnas och drömma.

För att inte bli helt miserabel så gäller det dock att vara realistisk. Tänka på alla de onekliga, negativa minnena, minnena om hur det egentligen var. Det finns en särskild nyårsafton och dess följder som alltid kommer att jaga mig och min tillit till denna särskilda person.

Slutligen vill jag tillägga att ALLA borde tänka på den verkliga innebörden av ord och deras värde. ÄLSKAR, HATAR, LOVAR och PERFEKTION. Sluta använda ord om ni inte menar dem. Deras värde går förlorat. Det LOVAR jag.


Christmas Lights

Ska sluta skriva med ingresser nu, ser ingen mening med det när det ändå är sjukt värt att läsa ALLT jag skriver.. eller?

Idag har vart en lat dag. Igår var det fest eftersom vi gjorde tenta i speciell kontraktsrätt. Känns som en evighet sen. Denna dag har jag mest chillat runt på mitt rum, fast min närvaro har till största del varit i det oändliga internet. Var förbi Vimmerby och Mariannelund en sväng också och jagade bussen som Fanny skulle åka med. Bussen var hela tiden steget före så vi åkte hem.

Jag ska väl inte ordbajsa så mycket mer än att jag har gjort en stor del nya upptäckter idag. Och OJ så fina upptäckter sen! En är att Parkway Drive ska till Metaltown 2011 och att Kings Of Leon är bokade till både P&L samt Roskilde nästa sommar.

Den mest sköna upptäckten jag gjorde idag är Coldplays nya jullåt. Jag släckte alla lampor och såg igenom hela videon i fullscreen. 4:30 minuters nicehet. Gör det du också. Mitt tips för dagen.


Julkalendersdags!

Vid den här tiden av året blir jag alltid lika besatt av julkalendrar av alla former och färger. De mest beroendeframkallande är de man kan vinna saker i runtomkring på internet.

Inte nog med att jag gick upp extra tidigt imorse för att se första avsnittet av kalendern på SVT, utan nu har jag suttit vid datorn i två timmar, och grävt fram de mest värda kalendrarna att följa detta år. En av dem som jag tävlar i idag är den HÄR där man kan vinna en signerad bok med recept på kladdkakor. Helt och håller klippt och skuret för mig! Vet väl ni som känner mig iaf.

Jag har många laster.

RSS 2.0